Brug god tid på at restituere

Uanset om man dyrker konkurrencesport eller elitesport, så skal man give sig selv god tid til at restituere. Det er rent faktisk noget af det vigtigste. Man skal have tid til at komme sig, inden man skal ud at træne igen, og det er uanset, hvad det er for en motionsform, man dyrker. Nogle sportsgrene kræver mere restitution end andre, og det bedste, man kan gøre, er at prøve sig lidt frem.

Når det drejer sig om hverdagssport, så kan det være en god idé at vente mellem 24 og 48 timer, indtil man skal træne igen. Det er tilfældet, både hvis man løber, cykler og dyrker forskellige former for styrketræning. I andre sportsgrene er det på en anden måde. Er der tale om tung styrketræning, så skal man naturligvis vente 48 timer eller mere, før man igen træner den samme muskelgruppe. Der er igen også mange andre ting, man kan lave, når man restituerer.

Kroppen bliver stærkere under pausen

Meningen med at restituere er naturligvis, at kroppen skal blive stærkere, og det bliver den med sikkerhed også. Det er nemlig, når man hviler sig, at musklerne får mulighed for at slappe af og vokse sig både større og stærkere. Giver man kroppen tid til at hvile sig, så kan man også forvente større resultater i fremtiden. Det er kun noget, man kan glæde sig til.

Under restitutionen kan man dog også sagtens træne, men på en mere mild måde. Hvis man f.eks. er cykelrytter, så kan man på pausedagene sagtens rulle en lille tur i et middel tempo. Det er nemlig også en måde, som man kan bruge for at få mulighed for at løsne op i musklerne.

Selvom man godt kan være meget ivrig, når man dyrker sport, så skal man huske at give sig tid til at slappe af og blive stærkere.